Standardimallin symmetrioita:

E
Eusa
Viestit: 241

Re: Standardimallin symmetrioita:

Viesti Kirjoittaja Eusa »

image.png
image.png (210.05 KiB) Katsottu 12 kertaa
Kaivoin tuollaisen kehnon raapustelukuvan muistiinpanoistani.

Systeemi suhteessa ympäristöön pyörii yhden kierroksen = 360 astetta. Rakenteen kierron suhteen vastakkaiseen suuntaan kiertää elektroni ja ympäristöön nähden kaksi kierrosta = 720 astetta, mikä kertoo spin1/2-symmetriasta osuen täsmävaiheessa ympäristön suhteen näkymään sidottuna elektronina. Ydin kiertää samaan suuntaan kuin järjestelmä mutta yhden kierroksen enemmän eli se kiertää myös spin1/2-mukaisesti kaksi kierrosta ympäristön suhteen. Elektroni tekee ytimen tilan suhteen 3 kierrosta = 1080 astetta, mikä kertoo ytimen kolmijakoisesta kvarkkivaraussymmetriasta. Kuvassa on näytetty vaiheittain, kun elektroni ja ydin ovat kääntäneet toisilleen "selkänsä" eli puoli kierrosta = 180 astetta, mikä kertoo ulkoisen ympäristön suhteen neutraalin varausvaiheen sisäisestä antipodista; elektroni vaihtaa sähköistä varaustaan vastakkaiseksi keskinäisen puolen kierroksen välein. Noin ollen elektronin kiertyessä 145 astetta, ydin kiertää vastasuuntaan 45 astetta = 180 astetta. Kuva näyttää kuinka elektronille muodostuu ytimen suhteen neljä negatiiivisen varauksen kohtiota (jotka näkyvät myös ulospäin orbitaalitiloina) ja neljä positiivisen varauksen kohtiota ytimen suhteen - siten se putoaa kohti ydintä ja hylkii sitä yhtä paljon eli säilyttää sidotun tilansa - varsin klassisesti. Elektroniverhoon tällaisena 2-ulotteisena ratkaisuna saadaan tuollaiset 4 itsenäistä tilaa, joihin voi kuhunkin täyttyä oma elektroninsa, joille kullekin voi pyöriä ytimessä vaiheeseensa sopiva protoni. Kuva on tietysti triviaali-idea mutta matemaattisesti konsistentti kuvaten esim. 2-kuoren pääorbitaalit, yhteensä 8 elektronisijaa, kun vastakiertosuunta huomioidaan. Todellisesti useammassa vapausasteessa tasapainoilu muodostuu monipuolisemmin, mm. aliorbitaalit.

Kuten edellä kuvasin, merkityksellistä on signaalin kausaaliviive, joka pelaa hienorakennevakiolla.
Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹
G
Goswell
Viestit: 5

Re: Standardimallin symmetrioita:

Viesti Kirjoittaja Goswell »

Abezethibou kirjoitti: Eilen, 21:51
Goswell kirjoitti: Eilen, 20:48
QS kirjoitti: Eilen, 17:42
Munkin mielestä väkivaltainen tapahtuma. Samalla protonit muuttuisivat samassa tahdissa antiprotoneiksi, joka komposiittihiukkaselle olisi jo huomattavan erikoinen ilmiö. Antimateriaa havaittaisiin paljon nykyistä enemmän.
Terve QS.

Eusan ajatukseen, mitäpä jos ei vaihdakkaan varaustaan vaan vain näyttää negatiivisen naamansa ulospäin ja positiivisen sisäänpäin, samalla selittyy miksi se ei putoa positiiviseen ytimeen.
Ei elektroniin taida oikein naama mahtua. Sillä ei ole sisäistä rakennetta paitsi jossain oudoissa teorioissa. Jos sillä olisikin negatiivinen ja positiivinen naama niin ne kumoaisivat toisensa. Näin ainakin minun elektronit. Luotan SLACin ja CERNin sirontakokeisiin jossa sisäistä rakennetta ei ole löytynyt.
Joo mutta sillä on varaus, sellainen "sauvamagneettimainen" otus olikin mielessä, liikkuvia varauksia ja niin pois päin.
Uusin kuvaus elektronista oli aaltomainen olio.
Vastaa Viestiin