Miksi alkupamausteoriaa edelleen pidetään tiedeyhteisössä parhaana teoriana? Sehän antaa väärän kuvan universumista. Ei universumi ala, ei sillä voi olla alkua, aina on ollut jotakin.
Kotisivut http://www.santavuori.com
Alkuräjähdysteoria ei ota kanta universumin alkamiseen. Se ei kerro missä räjähti, miksi räjähti, mikä räjähti, tai räjähtikö mikään. Sen sijaan teoria käsittelee varhaisen universumin kehitysvaiheita. Valitettavasti nimitys Big Bang on jäänyt kielenkäyttöön. Oikeampi nimitys olisi theory of early universe.
Kaikkeus on ollut aina olemassa riippumatta BB:sta.
Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹
Varhainen universumi tarkoittaa, että on alku. Että on nuori universumi ja nykyinen universumi, eikä universumi ole ikuinen.QS kirjoitti: ↑11 Loka 2023, 20:37 Alkuräjähdysteoria ei ota kanta universumin alkamiseen. Se ei kerro missä räjähti, miksi räjähti, mikä räjähti, tai räjähtikö mikään. Sen sijaan teoria käsittelee varhaisen universumin kehitysvaiheita. Valitettavasti nimitys Big Bang on jäänyt kielenkäyttöön. Oikeampi nimitys olisi theory of early universe.
Kun oikein ajattelee, niin tuo on kyllä ihan uusi ajatus minulle. Silloin säilyy kyllä laajeneminen, että on pienempi ollut ja nykyään suurempi, eli tullaan vaiheisiin kuitenkin, sykleihin tai vaan ikuiseen laajenemiseen ja hajoamiseen olemattomuuksiin.
Silloin sen BBn vastapuoli on staattinen universumi. BB ei tunnusta mitään ikuista, staattinen käsitys väittää, että on ikuisia asioita myös, ja juuri universumi on yksi näistä ikuisista asioista. BB ei sovi universumiin, johonkin universumin osaan se voi sopia, muut osat myös ovat varhaisimmissa ja myöhäisimmissä vaiheissaan.
Kotisivut http://www.santavuori.com
Niin, eikö se niin ole. Ei mitään kaikkeuden alkua 13,8 miljardia vuotta sitten. Silloin oli kaikkeus ja sitä ennen oli kaikkeus. Kaikkeus ja universumi ovat synonyymejä. Multiuniversumiteoriassa, osauniversumeja, kuplia, sanotaan universumeiksi, mutta sellainen huolimaton kielenkäyttö sotkee asiat tieteessä.
Kotisivut http://www.santavuori.com
Niin. Alkuräjähdysteorian tavoite on kuvata sitä universumia, joka luonnosta on havaittavissa. Teorian mukaan universumilla on ollut kehitysvaiheita, ja hyvin kauan sitten universumi on ollut erilainen kuin nykyisin. Havainnot tukevat tältä osin teoriaa. Eivät täydellisesti, mutta hyvin luotettavasti.olli.santavuori@sa kirjoitti: ↑12 Loka 2023, 20:21Varhainen universumi tarkoittaa, että on alku. Että on nuori universumi ja nykyinen universumi, eikä universumi ole ikuinen.QS kirjoitti: ↑11 Loka 2023, 20:37 Alkuräjähdysteoria ei ota kanta universumin alkamiseen. Se ei kerro missä räjähti, miksi räjähti, mikä räjähti, tai räjähtikö mikään. Sen sijaan teoria käsittelee varhaisen universumin kehitysvaiheita. Valitettavasti nimitys Big Bang on jäänyt kielenkäyttöön. Oikeampi nimitys olisi theory of early universe.
Klassisen teorian pätevyysalue loppuu, kun hyvin varhaisesta vaiheesta koetetaan mennä ajassa vielä enemmän taakse päin. Se, että onko universumi oikeasti "alkanut", on avoin kysymys, johon ei ole yleisesti hyväksyttyä vastausta.
"Aina" tarkoittaa ajallista kestoa. Kaiken kaikkiaan "alku" on rajoittunut käsite, koska aineellisten rakenteiden alkuja tapahtuu jatkuvasti toisistaan kausaalisesti riippumattomasti.olli.santavuori@sa kirjoitti: ↑13 Loka 2023, 21:51Niin, eikö se niin ole. Ei mitään kaikkeuden alkua 13,8 miljardia vuotta sitten. Silloin oli kaikkeus ja sitä ennen oli kaikkeus. Kaikkeus ja universumi ovat synonyymejä. Multiuniversumiteoriassa, osauniversumeja, kuplia, sanotaan universumeiksi, mutta sellainen huolimaton kielenkäyttö sotkee asiat tieteessä.
Alkeishiukkasten alunperäisen olemassaolon selvittäminen suhteessa ajalliseen kehitykseen on haaste - se voi hyvinkin edellyttää ulotteisuustransitiota.
Joitain laajempien alkujen kokonaisvaltaiset merkitykset ovat kosmologian tutkimusta, esim. rekombinaatio.
Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹
Yleisesti voi sanoa, että vallitsevassa teoriassa universumi-käsite on sekava. Pitäisi tehdä teoria koko universumista, mutta on tehty teoria havaittavasta universumista, ja väitetään totuuden vastaisesti, että se on teoria koko universumista.
Koko universumi on aikansa suhteen ikuinen, ja sen ikuinen perustila löytyy siitä, mikä on samaa menneisyydessä ja nykyisyydessä. Se on galakseja kaikkialla, kuten syvän taivaan kuvista näkyy ja galaksikartoista.
Koko universumi on aikansa suhteen ikuinen, ja sen ikuinen perustila löytyy siitä, mikä on samaa menneisyydessä ja nykyisyydessä. Se on galakseja kaikkialla, kuten syvän taivaan kuvista näkyy ja galaksikartoista.
Kotisivut http://www.santavuori.com
Mainittu Big Bang -teoria ei aseta oletusta koko universumin mittasuhteille, mutta käytännössä sen voi ajatella äärettömäksikin. Havaittava universumi on sitten pieni osa tästä.olli.santavuori@sa kirjoitti: ↑20 Loka 2023, 09:13 ...
Pitäisi tehdä teoria koko universumista, mutta on tehty teoria havaittavasta universumista, ja väitetään totuuden vastaisesti, että se on teoria koko universumista.
Teoría sekottaa koko universumin ja paikallisen. Sitä kierretään sanomalla, että tutkitaan vain havaittavaa. Kyllä pitää ekstrapoloida ajassa ja tilassa koko systeemiin.
Kotisivut http://www.santavuori.com