Tiedeyhteisö

Sääntöjä noudattaen
Vastaa Viestiin
V
Varaktori

Tiedeyhteisö

Viesti Kirjoittaja Varaktori »

En nyt keksinyt parempaakaan otsikkoa. Törmäsin jo jonkin aikaa sitten Sabine Hossenfelderin videoon otsikolla: unelmani kuoli, ja nyt olen täällä. Siinä hän kertoo aloittaneensa 90-luvulla fysiikan opinnot yliopistossa ja valmistuneensa sieltä hyvin arvosanoin. Ura fyysikkona ei kuitenkaan ottanut tuulta koska hän on nainen. Rahakin sillä tavalla mukana, että yliopisto pyrki säästämään tulevan fyysikon kustannuksella. Tarina jatkuu, mutta turha sitä on tähän kokonaan avata. Jos joku kiinnostuu, niin katsokaa video. Sitä tässä vain jäin miettimään, että onko akateemisella tutkijanuralla menestyminen yleisestikin ihan jostain muusta kiinni kuin siitä omasta osaamisesta?

https://www.youtube.com/watch?v=LKiBlGDfRU8

 
A
Abezethibou
Viestit: 75

Re: Tiedeyhteisö

Viesti Kirjoittaja Abezethibou »


Sabine on haukkunut tiedettä oikein kunnolla useissa videoissa ja saa nyt kunnolla turpaansa.🤣
K
Konsta
Viestit: 67

Re: Tiedeyhteisö

Viesti Kirjoittaja Konsta »

Abezethibou kirjoitti: 28 Helmi 2025, 17:52

Sabine on haukkunut tiedettä oikein kunnolla useissa videoissa ja saa nyt kunnolla turpaansa.🤣



 
Minä heitän kakun takaisin naamaan modernille  ääriliberaalille arvoyhteisölle joka ei välttämättä kunnioita edes tavallista arkista, materiakeskeistä maailmankuvaa / tiedettä, jos tiede ei kumarra ulostuloillaan joidenkin äänekkäiden vähemmistöjen ääriliberaaleja näkemyksiä ja jotka eivät välttämättä ole edes fyysisiä faktoja.
Mutta ei saa kritisoida edes asiallisesti jos haluaa välttää mahdollisia "loukkaantumisia" ja sanktioita.

 Kuitenkin joidenkin uskovaisten arvostelu jatkuu suvaitsevaisuudessa kylpevia ja syntisaippualla peseviä äänestäjiä jotka haukkuvat uskiksia ahdasmielisiksi, suvaitsemattomiksi ja vanhoillisiksi, vaikka uskovaisia vaaditaan samalla peittämään silmänsä ja kieltämään se mitä he näkevät joka päivä tavallisissa ihmis-suhteissa silmillään ja arkielämässä.
Mutta jos sen sanominen, vaikkapa vain sen toteaminen että ihminen lisääntyy suvullisesti ja DNA määrittelee sukupuoli-identiteetin ehkä loukkaa jonkin ääriliberaalin vähemmistön maailmankuvaa ja jonka takana saattaa olla  pelko ettei joidenkin ihmisten fobioiden takia jokin "uusi mukamas moderni ja parempi käsitys" pääse juurtumaan yhteiskunnan perinteisiin instituutioihin, jotka halutaan pestä arvomaailma painepesurilla, aivan kuin punainen värikin pitäisi määritellä uudelleen että käsityksemme siitäkin saataisiin muuttumaan "totuudenmukaisemmaksi".
Ja samalla poliittisesti korrektimmaksi!
Juupa juu

Tieteen ja sen tekijöiden kunnioitus rapisee jos sen keskeisimmäksi tehtäväksi muodostuu ajan saatossa myötäillä äänekkäiden ääriliberaalien vähemmistöjen näkemyksiä tavalla tai toisella joista ihmisten pelkoon pohjautuva itsesensuuri ja asioiden vaikeneminen kuoliaaksi somen keskustelupalstoillakin on eräs tavoite, vaikka se on totta että keskustelukultuurissamme on tunnetusti myös parantamisen varaa.
A
Abezethibou
Viestit: 75

Re: Tiedeyhteisö

Viesti Kirjoittaja Abezethibou »

Sabine on kyllä katkera, muuta ei oikein osaa sanoa. On tuossa kritiikissä silti jonkinlainen totuuden siemen varmasti. Taitaa olla niin että elanto tulee youtubesta ja se vaatii klikkiotsikoita samaan tapaan kuin iltapäivälehdissä.🤪
K
Konsta
Viestit: 67

Re: Tiedeyhteisö

Viesti Kirjoittaja Konsta »

Minun kunnioitus tiedeyhteisöjä kohtaan rapisi siinä vaiheessa kun sain tietää olevani se paha "suvaitsematon", "ahdasmielinen", "transfobinen", "homofobinen", "lesbofobinen", "rasistinen" kansalainen, jonka mahdollisesti yliopiston jälkeinen urakehityskin olisi ollut todennäköisesti vaikea, jollen hyväksyisi kritiikittä ja muokannut mieltäni kumartamaan materialistista viherpunaideologiaa, ateismia, sekä ääriliberaalia seksualikäsitystä tavallaan uskontojen korvikkeeksi ja samalla myös elämänohjeeksi.
En suostu nuolemaan *ersettä.

 Kuulin samalla että sukupuolenkin voi vaihtaa virallisesti kerran vuodessa, jos tuntee tarvetta.

 Ensimmäistä kertaa kuulen myös että fyysisillä todisteilla ei ole merkitystä, jos ja kun halutaan muokata lakeja moderniin liberaaliin yhteiskuntaan sopivimmiksi.

 Tasa-arvoon vetoaminen huomattiin hyväksi työkaluksi yhteiskunnan liberalisoimiseksi ja jos vastusti ehdotettuja lakimuutoksia niin leimautui tasa-arvon sekä suvaitsevaisuuden vastustajaksi ja sai samalla huonon maineen ja poliittiseen tai tutkijan uraan ei ehkä kannattanut panostaa, vaikka sellainen olisi kiinnostanut.

 Minulle tiede on edustanut aina puolueetonta totuuteen pyrkimistä ei äänekkäiden punavihreiden ääriliikkeiden äänitorvea, joka takaa hyvän urakehityksenkin tiedeyhteisössä.
En yleistä.
 
Vastaa Viestiin