QS kirjoitti: 10 Huhti 2025, 16:20pähkäilijä kirjoitti: 10 Huhti 2025, 00:37Olen ihmetellyt sellaista aaltoa joka menee päällekkäin samanlaisen aallon kanssa mutta vastakkaisvaiheisena, eikö näin aallot sammuta toisensa? Kun ne erkanee toisistaan, ne palautuu voimiinsa?
Edelleen, jos miljardi aaltoa menee tiheään vuohon niin luulisi vuon sammuttavan itsensä kun keskiarvo ratkaisee tehon, tarkoitan jos keskiarvo on nolla.Fotonit ovat kuin konekivääristä ammuttuja luoteja, mutta sillä erolla, että ne menevät toistensa läpi ilman vuorovaikutusta. Siksi esim valomiekkailu ei ole olympialaji. Fotoneja voi olla samassa pisteessä lähes rajaton määrä ilman keskinäistä vuorovaikutusta. On kyllä ääriolosuhteita, joissa ilmenee fotoni-fotoni vuorovaikutuksia, mutta ne eivät näy arkipäivässä.
Interferenssi on kuitenkin mahdollinen. Tämän voi ajatella kvanttimekaniikan todennäköisyysamplitudien interferenssinä.
Klassisesti ajateltuna aallot myös interferoivat, mutta ne etenevät toistensa läpi sellaisena kuin ovat muodostuneet, eivätkä sekoitu keskenään. Myös seisova sm-aalto kuljettaa energiaa liikemäärää molempiin suuntiin, minkä voi päätellä ihan siitäkin, että on jatkuva fotonivirta kumpaankin suuntaan. Seisovan aallon energia ei ole nolla. Jos seisova aalto on suljetussa laatikossa, niin kumpaankin päätyä "pommitetaan" fotoneilla. Ne heijastuvat ja palaavat takaisin toiseen suuntaan.
- sama polarisaation suunta
- sama etenemissuunta
- vastakkaiset vaiheet
- sama aallonpituus
- sama "rintama" eli ensimmäisten aaltojen pitää olla samalla viivalla
......... niin eikö kuoleentunut kaksoisaalto ole kykenemätön absorboitumaan vaikka elektroniin? Ajattelen että kun voimat kohdistuu 180 astetta vastakkaisiin suuntiin niin elektroniin ei kohdistu minkäänlaista voimaa. Tämä on ikäänkuin laserin vastakohta, laserissa voimat moninkertaistuu mutta kuoleentuneessa aallossa nollautuu.