Kaikkeuden toimintaa ohjaa logostinen prosessi.
Logostinen prosessi on kaikkien materialististen fysikaalisten prosessien taustalla, ja kaikki ilmiöt syntyvät logostisesti. Logostinen prosessi on absoluuttinen ja muuttumaton. Ja sitä ei voi pysäyttää.
Logostinen prosessi on. Mitään muuta periaatetta ei ole kuin logostinen. Siinä on kaikki kaikkeuden lainalaisuudet, aina ihmisten ajattelusta hiukkasten törmäilyyn ja satunnaisuuden olemiseen ja olemattomuuteen, jopa matematiikan ihmeellisyyteen.
Kaikki perustuu logostiseen prosessiin ja sen lainalaisuuksiin.
Kaikkeuden voidaan sanoa myös olevan logostinen olio. Kuin elävä entiteetti. Koska kaikki tietoinen ajatelu ja tietoisten ajattelijoiden yhteisvaikutus, noudattaa lopulta logostisia periaatteita.
Todistakaa että olen väärässä.
Harjoituksen tausta ja tavoite:
Kehitin tällaisen filosofisen käsitteen itse. Vain osoittaakseni itselleni, että tällaista naurettavaa filosofista hevonkukkua voi kehitellä kuka tahansa. Eikä tällaisia - itse itsensä määritteleviä kaikkea syleileviä käsitteitä voi mitenkään kumota, koska ne ovat itse itsensä alku ja loppu.
Logostiikka on siis filosofialle vähän sama, kuin spagettihirviö on uskonnoille.
Täysin merkityksen turhake. Ajattelun vesiskootteri, joka tarjoaa hupia ja kevyttä kesäistä akrobaattista harjoitetta laiskalle mielelle.
Tällaisia vastaavia sisällöttömiä ja merkityksettömiä filosofisia pökäleitä jostain syystä aika ajoin putkahtelee esiin. Ja osa saa aivan käsittämättömän paljon huomiota, ihan merkittäviltäkin tahoilta. Jotkut niistä jäävät elämään, vaikka ajatuksen kehittäjät itsekin olisivat jo tervehtyneet, ja ajattelun oksennusvadilta poistuneet.
Jos tätä miettii vielä syvällisemmin, voi havaita tällaisessa huuhaassa suuntaviittoja kaikenlaisiin kultteihin ja sairaisiin yhteiskunnallisiin ideologioihin.
Olisikohan lääke tähän, filosofisen valistuksen ja opettamisen suuntaaminen enemmän kohti kriittistä ajattelua. Ennemmin kuin keskittyminen pelkästään filosofisten rock-tähtien omintakeisten oivallusten markkinointiin. Filosofian on kai tarkoitus palvella ihmistä, eikä ihmisen filosofiaa.