Kojelautakamera

Sääntöjä noudattaen
Vastaa Viestiin
Avatar
Varaktori
Viestit: 111

Kojelautakamera

Viesti Kirjoittaja Varaktori »

kamera.jpg
kamera.jpg (59.16 KiB) Katsottu 132 kertaa
Johan oli nopea toimitus kun eilen tilasin ja tänään se jo tuli. Nyt tarvis ensin siivota auto ja sitten miettiä miten se siististi sinne asennetaan niin että saadaan kaapelit piiloon. Teen aiheesta oman ketjun jos alkaa näyttään sille, että tässä tarvitaan tieteellistä lähestymiskulmaa. 🤣
Q
QS
Viestit: 310

Re: Ajankohtaista maailmalta

Viesti Kirjoittaja QS »

En ole moisen asennusprosessia koskaan nähnyt, joten voit tehdä Ikea-tyylisen kokoonpano-ketjun. 😎
K
Kvarkkivalo
Viestit: 47

Re: Ajankohtaista maailmalta

Viesti Kirjoittaja Kvarkkivalo »

Itse laittaisin tylysti pintavetona lattialle. Ja niihin kohtiin mistä kaapeli näkyy tai on vaarassa vioittua, laittaisin jonkun suojaputken. Ja suojaputken naamioisin vaikka maalaamalla tai liimaamalla jonkun kankaan päälle. Esim. mattamusta suojaputki ei juurikaan häiritse silmää jalkatilassa. Omassa käytössä on ihan sama näkyykö takapenkin lattialla joku tällainen elementti.
Esim. etupenkkien ja keskikonsolin välistä, ja sitten takapenkillä siitä keskeltä voi vetää lattiaa pitkin ihan hyvin jonkun vedon. Mutta tämä lienee makuasia ja kiinni tosiaan siitä minkälainen auto on. Ja istuuko takapenkillä joku jota tällainen putki mahdollisesti häiritsee.
Jos on automalli jossa saa tosi helposti purettua ja asennettua verhoilut takaisin, niin toki vetäisin verhoilun alta.
Humoristina voisi tehdä tarkoituksella jonkun näkyvän vedon, ja teipata sen jollain varoitusteipillä. Ja laittaa vielä selostustarrat mikä kaapeli siinä menee. Ei huono vaihtehto tämäkään, jos ei ota autoilua liian vakavasti.
D
Disputator
Viestit: 192

Re: Ajankohtaista maailmalta

Viesti Kirjoittaja Disputator »

QS kirjoitti: 11 Heinä 2024, 21:28
En ole moisen asennusprosessia koskaan nähnyt, joten voit tehdä Ikea-tyylisen kokoonpano-ketjun. 😎
Tämä on kannatettava idea. Ketju on luisumassa nähtävästi vähitellen kertomuksiin omista rakenteluista yms. Mutta mitä ihmettä niillä on tekemistä jonkun Ajankohtaista maailmalta-otsikon alla? Vaikka se oma rakentelu on hyvin laajasti ottaen tulkittaessa "ajankohtaista maailmalta" teeman alla, niin eihän se sitä oikeasti ole, kuten jokainen ymmärtää😀

Voihan sitä avata ihan ketjun johonkin tekniika-osioon jostain omista rakentelukokemuksista. Palstalla on tilaa tarjolla.

Tehty oma ketju
-yp
SI Resurrection!
K
Kvarkkivalo
Viestit: 47

Re: Kojelautakamera

Viesti Kirjoittaja Kvarkkivalo »

Periaateessa tällainen kamera olisi sairaan hyvä polkupyörässä, erityisesti maantiellä pyöräillessä.

Eli niin että kamera katsoo taakse, ja sitte sulla on tangossa näyttö josta näät kuvan. Eli kamera korvaa peilin. 
Mutta pitäis täyttyä pari ehtoa:
-Näytön pitää olla niin hyvä/kirkas, että kuva on selkeä auringonpaisteessa. 
-Tekniikan pitää kestää sääolot
-Energiatalous pitää olla kunnossa, jotta ei tarvii hirveitä akkusysteemejä. Voisko olla kytkin josta kuvan saa tarvittaessa heti päälle?

Tästä saisi kehitettyä pyöräilyyn vaikka mitä. Tunnistin joka varoittaa takaa lähestyvästä ajoneuvosta olisi myös hyvä. Autoissahan on jo näitä etäisyystunnistimia yms. 
Vastaa Viestiin