Täyttä paskaa. Artikkelissa käsitellään laajasti kaksosparadoksin historiaa 1900-luvun alusta alkaen, ja artikkeli lainaa lukuisia aikansa tiedemiesten kirjoituksia. Tämä on paradoksin historian kuvailua, ei keskenään ristiriitaisia selityksiä.Eusa kirjoitti: ↑04 Marras 2024, 16:25Hm. Kyllä generaatio kohtuu hyvin yleensä osaa poimia asioita, jotka ovat epäilyttäviä. Ei niistä hyötyä ratkaisuihin saa, mutta tekstin tuottamiseen valmiin ratkaisun pohjalta on paloittaista hyötyä.
Sama kysely englanninkielisestä Wikin Twin Paradox -artikkelista tuotti listan moitekohdista. On ymmärrettävää, että laajempi aineisto antaa enemmän syötettä, mutta kyllähän nämä jotenkin tuossa ainakin osin osuvat argumentein:
"- Mahdollinen puolueellisuus ratkaisujen selityksissä: Artikkeli esittää useita selityksiä paradoksin ratkaisemiseksi, mutta ei ole täysin selvää, annetaanko näille yhtäläinen painoarvo vai pidetäänkö joitakin tieteellisessä yhteisössä hyväksytympinä.
Mikä ****:n kritiikkiosio? Paradoksi on asetelma, joka väärin ratkaistuna johtaa väärään johtopäätökseen. Siksi kaksosparadoksi on paradoksi. Oikein ratkaistuna paradoksia ei ole.
Idootti AI ei ymmärrä, että tuossa osiossa nimenomaan käsitellään sitä, että absolute frame of referenceä ei ole.Eusa kirjoitti: ↑04 Marras 2024, 16:25- Joidenkin osioiden epäselvä merkitys: Artikkeli käyttää termiä "absoluuttinen viitekehys" (absolute frame of reference) osiossa, joka käsittelee 4-ulotteista jatkumoa. Tämä termi voi olla harhaanjohtava, sillä suhteellisuusteoria nimenomaan hylkää absoluuttisen viitekehyksen käsitteen. Vaikka osio pyrkii selittämään avaruusajan geometrian invarianssia, termin käyttö voi aiheuttaa sekaannusta.
Tämä on ainoa asia, mikä on AI:lta oikein havaittu. Sille on opetettu, että tieteellisessä tekstissä tulisi esiintyä sanoja "sovellutus", "käytöntö" jne. Näitä se ei löytänyt.
Suomenkielinen käsittelee parin puppulausekappaleen verran. Niissä esiintyy sanapari "yleinen suhteellisuusteoria", joten AI-idiootti luulee, että asia on käsitelty. Tämä johtuu siitä, että ilmainen ja itse asiassa myös lisenssoitu AI on typerä kielimalligeneraattori, joka assosioi sanoja toisiinsa eikä ymmärrä lauseiden syvempää merkitystä.Eusa kirjoitti: ↑04 Marras 2024, 16:25- Englanninkielinen artikkeli ei yhtä selkeästi kiteytä siirtymää suppeasta yleiseen suhteellisuusteoriaan kuin suomenkielinen versio. Se käsittelee molempia teorioita, mutta ei erityisesti korosta niiden välistä suhdetta tai siirtymää kaksosparadoksin selittämisessä."
Ainoa todellinen AI-ratkaisu, jota tieteessä voi käyttää, on dedikoitu erilliselle palvelimelle asennettu softa, joka on konffattu ja opetettu käsittelemään ja löytämään (tai hylkäämään) lainalaisuuksia isoista tilastollisista aineistoista. Tästä se suoriutuu tehokkaammin kuin perinteiset ohjelmistot. Esimerkiksi lääketeollisuus hyödyntää näitä ratkaisuja.
Mutta kuten aiemmin sanoin. Jos ollaan tekemisissä julkisten chatgpt-"tekoälyjen" ja vastaavien kanssa, niin ne soveltuvat lähinnä pikkuojoulujuhlien ostoslistan ja reseptien luomiseen. Tai paskanjauhta-puheiden runkojen suunnitteluun.